ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Paradicsomos burgonyakrémleves

2010. április 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg burgonya, 1 l paradicsomlé, csokor zeller zöldje, csokor petrezselyemzöldje, csokor bazsalikomlevél, 1 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, 1 ek. olaj, 1 csésze rizs 

 
Elkészítése:
 
A meghámozott, apróra darabolt burgonyát fél liter vízben megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és puhára főzzük. Hűlni hagyjuk, majd az egészet botmixerrel pépesítjük. Visszaöntjük a fazékba, simára keverjük a tejföllel, és a paradicsomlével, a finomra vágott zöld fűszerek felével ízesítjük, majd 5 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük.
 
Amíg a leves fő, a rizst is kevés olajon megfuttatjuk, majd sós vízzel felöntve puhára főzzük és meleg vízzel leöblítjük.
 
Tálaláskor a leveshez adjuk levesbetétként, majd rászórjuk a maradék zöld fűszert.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr521886685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása