ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Duplán szilvás kocka

2010. április 26. - Dyna 122

Hozzávalók: 30 dkg fagyos vaj, 45 dkg liszt, 1 üveg szilvalekvár, 20 dkg szilva, 30 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 2 nagy ek. tejföl, 10 dkg vágott dióbél, 1 kk. őrölt fahéj

Elkészítése:

Apróra kockázunk 16 dkg vajat és 25 dkg liszttel összedolgozzuk. Hozzáadunk 8 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót, a tojássárgáját, végül a tejfölt. Csak addig keverjük, amíg a tészta összeáll. Lisztezett munkalapra borítjuk, gyorsan átgyúrjuk, kb. 10×15 cm-es, vastag lappá formáljuk, fóliába csomagoljuk, 2 órára a hűtőbe tesszük.

Addig a maradék lisztet és felolvasztott vajat 20 dkg porcukorral apró tésztamorzsává keverjük. Fóliával letakarjuk, felhasználásig a hűtőbe tesszük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztalapot a tepsibe fektetjük, meghintjük fátyolnyi liszttel, majd egyenletesen belenyújtjuk a tepsibe. Megkenjük a lekvárral, rátesszük a megmosott, félbevágott szilvaszemeket, beszórjuk előbb a dióval és fahéjjal, majd a tésztamorzsával, és a sütőben 25-30 percig sütjük.

Ha megsült, kivesszük a tésztát a sütőből, és még melegen kb. 5×5 cm-es kockákra vágjuk (mert a kihűlt morzsa ropogóssá válik és törik!). A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintve szervírozzuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr31952127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása