ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Epergombóc

2010. május 06. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg nagy szemű eper, 25 dkg tehéntúró, 16 dkg rétesliszt, 6 dkg margarin, 2 tojás, 1 kupica rum, 8 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, só, liszt

Elkészítése:

25 deka tehéntúrót burgonyanyomón áttörünk, és 16 deka rétesliszttel, 6 deka puha margarinnal, 2 egész tojással, egy kupica rummal meg csipetnyi sóval összedolgozzuk. Két órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy mindegyikbe egy-egy eperszemet csomagolhassunk.

40 deka nagy szemű epret megmosunk, lecsumázunk, lecsepegtetünk, és egyenként a tésztadarabokba csomagoljuk, gombócokká gömbölygetjük. Lobogva forró, enyhén sós vízbe rakjuk, és 10 percig főzzük.

Közben 8 deka vajon 10 deka zsemlemorzsát aranyszínűre pirítunk, és a leszűrt gombócokat beleforgatjuk. Inkább rázogatjuk, mint keverjük, nehogy széttörjenek a gombócok. 5 deka porcukrot 1 csomag vaníliás cukorral elkeverünk, és a tányéron ezzel szórjuk meg a gombócokat. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr991978696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása