ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Thai kókuszos csirkeleves (Falusi Mariann, Vacsoracsata)

2010. június 08. - Dyna 122

Hozzávalók 4-5 személyre: 20 dkg csirkemellfilé, 1 doboz (400 ml) kókusztej, 1 kis fej vöröshagyma, 3 szál újhagyma, 1 ek. curry fűszerkeverék, 2 ek. olívaolaj, 1 db paradicsom, 1 csokor friss korianderlevél, 1 db csirkeleveskocka, darált bors, só

Elkészítése:

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy kisebb fazékban, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát. Pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz, majd szórjuk rá a curry fűszerkeveréket, keverjük jól össze, hogy a fűszerkeverék a forró zsiradékban jól kioldódjon.

Tegyük bele a vékony, ujjnyi csíkokra felvágott csirkehúst, fűszerezzük kevéske darált borssal, összevágott korianderlevéllel, majd adjuk hozzá a leveskockát. Ezután ízesítsük sóval, majd kis lángon pároljuk pár percig.

Ha már a pároló lé kezd elfőni, öntsünk rá a kókusztejet és körülbelül a félliternyi vizet. Főzzük 10-15 percig, majd ha a hús megpuhult, tegyük hozzá a kockára felvágott paradicsomot és a felkarikázott újhagymát.

Azonnal tálaljuk leveses tálkákba, melléje egy-egy szelet kenyeret kínáljunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr122065052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása