ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bábel tornya

2010. június 22. - Dyna 122

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 2 tojássárgája, 1 ek. kakaópor, 1 citrom reszelt héja, lekvár, só, (tojásfehérje, dió)

Elkészítése:

Ehhez 30 deka finomlisztet 15 deka Rama margarinnal, 15 deka porcukorral, egy fél csomag sütőporral, két tojássárgájával, csipetnyi sóval meg annyi hideg vízzel gyúrunk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább két órára a hűtőszekrénybe rakjuk (előző este is összeállíthatjuk).

Utána három felé osztjuk, de nem egyforma arányban, hanem az egyik egy nagy cipó, a második kisebb, a harmadik még kisebb legyen. A közepes cipóba egy evőkanál kakaót gyúrunk, a legnagyobba meg a legkisebbe egy citrom reszelt héját. Ezután külön-külön vékonyra nyújtjuk, és háromféle nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy egyforma számú nagy, közepes és kicsi korongot kapjunk. Sütőlemezre ezeket egymás mellé fektetjük, és aranysárgára sütjük. (A legkisebb korongokat tojásfehérjével megkenhetjük, durvára tört dióval is meghinthetjük.) Végül a megsült, kihűlt tésztalapokat valamilyen gyümölcsízzel úgy ragasztjuk össze, hogy alulra a legnagyobb, rá a közepes, felülre pedig a legkisebb kerüljön.

Sokáig frissen eltartható, és fogyasztás előtt akár 3-4 nappal megsüthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr952100808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása