ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zempléni tarkabableves

2010. április 09. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tarkabab, 3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 4 ek. olaj, 25 dkg apró savanyú káposzta, 2 ek. liszt, 4 gerezd fokhagyma, 1 kk. pirospaprika, 2 ek. ecet, 1 kk. porcukor, 25 dkg lecsókolbász, 2 ek. tejföl
 
Elkészítése:
 
A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap 1,5 liter enyhén sós vízben a babérlevéllel együtt puhára főzzük.
 
A vöröshagymát felaprítjuk és 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és fél deci vizet aláöntve fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Ezután a csaknem megpuhult babhoz adjuk, és együtt puhára főzzük.
 
Közben a maradék 2 evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Hűlni hagyjuk, majd 1deci vízzel simára keverjük. Apránként a káposztás babhoz adagoljuk, kevergetve egyet forralunk rajta. Ecettel és a porcukorral ízesítjük.
 
A kolbászt felkarikázzuk és a sütésből visszamaradt olajon kissé lepirítjuk. 10-10 karikát adagolunk a tányérokba, rámerjük a levest és a tetejét meglocsoljuk a tejföllel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr241906634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása