ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Eperbefőtt

2010. március 05. - Dyna 122

Hozzávalók: eper, cukor, tartósítószer, víz

Elkészítése:

Az óvatosan leszedett, éppen csak piros, de még aránylag kemény, nem egészen érett, közepes nagyságú eperszemeket lecsumázzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, és üvegekbe rakjuk. Vizet töltve rá megmérjük, hogy mennyi szirupot kell készítenünk, majd a gyümölccsel töltött üvegeket forró vízbe állítjuk.

Egy liter vízre kb. 50 deka cukrot véve, szirupot főzünk, az eperre forrázzuk, és a szirupot a főzőedényébe visszaöntve, újra felforraljuk. Ezalatt az üvegeket  kistányérral letakarjuk, nehogy a gyümölcs kihűljön. Ezt még kétszer megismételjük, az utolsó forrázás előtt a szirupba csipetnyi tartósítószert keverünk. Az üvegeket azonnal lekötve, másnapig szárazgőzbe rakjuk. Csak frissen szedett eperből jó!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr962058308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.