ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sárgadinnyés rétes (Jáksó László, Vacsoracsata)

2010. április 03. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 1 sárgadinnye, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 csipetnyi őrölt fahéj, 2 csomag őrölt gyömbér, 10 dkg édes morzsa, 5 dkg vaj

A sárgadinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, majd apróra vágjuk.

Kevés vajat forrósítunk, beletesszük a sárgadinnyét, és megpirítjuk. Fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, cukorral és vaníliás cukorral édesítjük, félig megpároljuk, majd lecsepegtetjük.

Ha kihűlt, hozzákeverjük az édes morzsát, majd hagyományosan feltekerjük a rétest.

A feltekert rétest előmelegített sütőbe tesszük, és 180 ºC-on aranybarnára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr261892571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.