Hozzávalók 4 személyre: 4 x 16 dkg tengeri hal, 2 db zsemle, 2 dl tej, 1 dkg zsemlemorzsa, 1 dl narancslé, 1 evőkanál cukor, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 evőkanál szezámmag, 8 db endívia, 2 db citrom, só, bors, balzsamecet ízlés szerint
Elkészítése:
A halat ledaráljuk, a tejbe beáztatott zsemléket hozzáadjuk, ízesítjük sóval, borssal, kevés citromlével. Hozzáadjuk a tojásokat, zsemlemorzsát és a szezámmag felét. Az egészet összekeverjük, apró pogácsákat formázunk belőle és vajban megsütjük.
Elkészítjük a salátát: az endíviákat félbevágjuk, vastag ereit kivágjuk, mert ez keserű. Vajon cukrot karamellizálunk, amihez hozzáadjuk az endíviákat, kevés ideig pirítjuk és felengedjük a narancslével. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés balzsamecettel ízesítjük.