ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldborsóleves szalonnás krumpligombóccal

2010. április 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 sárga- és fehérrépa, 1 tojás nagyságú zellergumó + a zöldje, 1 karalábé, 20 dkg fejtett zöldborsó, 5 dkg vaj, 1 ek. liszt, 2 tk. fűszerpaprika, 1 l csirkeleves 3 kockából, 1 csokor petrezselyem; a gombóchoz: 20 dkg krumpli, 5 dkg szalonna, 2 tojás, 10 dkg liszt, 2 dkg gríz, 2,5 dkg vaj, 1 csipet szerecsendió, 1 ek. finomra vágott petrezselyem

Elkészítése:

A megolvasztott vajhoz adjuk a felaprított hagymákat és a kockára vágott zöldségeket. Megpároljuk, megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával, és felöntjük a húslevessel. Sóval, borssal ízesítjük.

A gombóchoz való krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen összetörjük.

A felkockázott szalonnát megpirítjuk. (Zsírját a leveshez önthetjük.)

A krumplit összedolgozzuk a tojással, a liszttel, a grízzel és a vajjal. Sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a pirított szalonnát és a petrezselymet. Ne keverjük sokáig, hogy a tészta ne nyúlósodjon meg. A masszából nedves kézzel 1-2 cm átmérőjű, kis gombócokat formázunk és a levesben kb. 6-8 perc alatt kifőzzük.

* A gombócokat kifőzhetjük sós lobogó vízben is, és tökmagos zsírban megforgatva, tejföllel, sajttal önálló ételként is kiváló.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr291911323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása