ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sajtos töltött gomba burgonyaágyon

2010. április 12. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg sovány sonka, 24 db nagy gomba, 15 dkg vaj, 5 dkg prézli, 15 dkg reszelt sajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. apróra vágott petrezselyem, ételízesítő, 1 kg burgonya, 5 dl tejföl
 

Elkészítése:

A vörös- és a fokhagymát apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk.

A gombák szárait kitörjük, apróra vágjuk, majd a hagymával és a sonkával a vaj felében 5 percig pároljuk. Belekeverjük a prézlit, 5 deka sajtot és a petrezselymet, majd ételízesítővel ízesítjük, és levesszük a tűzről.

A többi vajat is megolvasztjuk, a felét tepsibe öntjük.

A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, kicsit összenyomkodjuk, tejföllel meglocsoljuk. Ez lesz a gomba ágya.

Ráhelyezzük a töltött gombákat, és rásimítjuk a maradék tejfölben elkevert 10 deka sajtot, kevés vajat ráforgácsolunk, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr661914185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása