ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Csokoládéhab

2010. április 21. - Dyna 122

Hozzávalók 6 személyre: 25 dkg (ét)csokoládé, 6 tojás, tálaláshoz: tejszínhab, csokis tortadara, reszelt narancshéj

Elkészítése:

Kis darabokra tördeljük a csokoládét, és egy mély serpenyőbe téve vízgőzön felolvasztjuk. A gőzről levesszük, és amikor már langyosra hűlt, a tojássárgákkal alaposan kikeverjük. Végül a tojások kemény habbá vert fehérjéjét is hozzáadjuk, és egy nagy tálba töltve egy napra a hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt ez a könnyű hab besűrűsödik, és másnap könnyen tálalhatjuk kistányérokba, vagy talpas poharakba.

Tálaláskor a tetejét édes tejszínhabbal, tortadarával, és reszelt narancshéjjal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr501940495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.