ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csokoládékrémes szelet

2010. április 21. - Dyna 122
Hozzávalók: 7 dl tejszín, 50 dkg étcsokoládé, 1-2 dkg vaj vagy margarin, 4 tojás, 17 dkg cukor, 12 dkg liszt
 
Elkészítése:
 
A csokoládékrémhez 5 deci tejszínt alacsony hőfokon felhevítünk. Beleszórunk 40 deka nagyobb darabokra tördelt csokoládét, hozzáadjuk a vajat, majd állandó keverés mellett megolvasztjuk. Két, magas falú keverőtálba öntjük, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
 
Közben a tésztához a maradék csokoládét finomra lereszeljük. A tojásokat a cukorral krémesre keverjük. Beleforgatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt és a reszelt csokoládét. Margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 17-20 percig sütjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, végül keresztben felvágjuk, és a tepsiből kivéve teljesen kihűtjük.
 
Mindkét adag csokoládékrémet levegősre felverjük. Az egyik adagot az alsó tésztalapra simítjuk. A másik lappal befedjük, és a tetejét a maradék csokoládékrémmel megkenjük. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
 
Végül felszeleteljük, és tetszés szerint tejszínhabrózsával, fehércsokoládé-forgáccsal, finomra reszelt étcsokoládéval vagy tortadarával díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr501939814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása