ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Káposztás libacomb

2010. május 21. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy libacomb, 75 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. pirospaprika, grillfűszer, fokhagymasó, olaj

Elkészítése:

Két nagy, de nem zsíros libacombot 2-2 darabba vágunk, a bőrét rács alakban behasítjuk, és a húsdarabokat grillfűszerrel meg fokhagymasóval bedörzsöljük. A kuktába másfél deci vizet töltünk, a betétet belerakjuk, és erre fektetjük a húsdarabokat. Az edényt lezárva tűzre tesszük, és a jelzéstől számítva - a comb nagyságától függően - 35-40 percig hagyjuk benne párolódni a húst.

Ezután egy kiskanál olajon megpirítunk egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, hozzáadunk két gerezd apró kockákra vágott fokhagymát, és kiskanálnyi pirospaprikával megszórva beleforgatunk 75 deka alaposan kinyomkodott savanyú káposztát. Felöntjük a kukta alján lévő folyadékkal, de ha zsíros volt a hús, akkor csak kevesebbet adunk a káposztához, inkább vízzel pótoljuk. Fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, majd két deci tejföllel összekeverve egy tűzálló tálba terítjük. A megpuhult combdarabokat a tetejére fektetjük, és a forró sütőben addig sütjük, amíg a liba kissé meg nem pirult.

(Készíthetjük úgy is, hogy csak a tejfölös káposzta felét terítjük a tál aljára, erre tíz deka, sós vízben főtt rizst szórunk, majd a maradék káposztával befedve, tetején a hússal sütjük meg.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr852019327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása