ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Operaszelet csokirolóval

2010. május 22. - Dyna 122

Hozzávalók: 7 tojás, 20 dkg cukor, 15 dkg liszt, 2 tk. sütőpor, 10 dkg őrölt mandula, 10 dkg kókuszreszelék, 40 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín, 1 dl erős kávé, 4 ek. rum, 3 dkg kakaópor, csipetnyi só; a csokoládérolóhoz: 10 dkg étcsokoládé, 1 tk. étolaj

Elkészítése:

A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a mandulával és a kókuszreszelékkel, majd a tojássárgájához keverjük. A masszába óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből vert habot.

Egy 20x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt szögletes sütőformába töltjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütő középső részében kb. 40 percig sütjük. A tésztát kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az apróra tördelt csokoládét megolvasztjuk a felmelegített tejszínben, kevergetve kihűtjük, a hűtőszekrénybe tesszük, majd kemény habbá verjük.

A süteményt vízszintesen kétszer elvágjuk. Minden lapot meglocsolunk rummal elkevert kávéval, majd megkenjük a csokoládékrémmel. Egymásra helyezzük a lapokat.

A süteményt vastagon meghintjük kakaóporral, és a csokoládérolóval díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.

A csokoládérolóhoz a felolvasztott csokoládét összekeverjük az olajjal, és egy simítólapáttal hajszálvékonyan egy kevés olajjal megkent porcelántálra kenjük. Hagyjuk kissé megdermedni, majd a lapáttal feltoljuk a csokoládét. Így a gyalulás közben keletkező faforgácsra hasonlító dekoratív csokidíszt formázhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr532022621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása