Hozzávalók: 7 tojás, 20 dkg cukor, 15 dkg liszt, 2 tk. sütőpor, 10 dkg őrölt mandula, 10 dkg kókuszreszelék, 40 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín, 1 dl erős kávé, 4 ek. rum, 3 dkg kakaópor, csipetnyi só; a csokoládérolóhoz: 10 dkg étcsokoládé, 1 tk. étolaj
Elkészítése:
A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a mandulával és a kókuszreszelékkel, majd a tojássárgájához keverjük. A masszába óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből vert habot.
Egy 20x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt szögletes sütőformába töltjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütő középső részében kb. 40 percig sütjük. A tésztát kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az apróra tördelt csokoládét megolvasztjuk a felmelegített tejszínben, kevergetve kihűtjük, a hűtőszekrénybe tesszük, majd kemény habbá verjük.
A süteményt vízszintesen kétszer elvágjuk. Minden lapot meglocsolunk rummal elkevert kávéval, majd megkenjük a csokoládékrémmel. Egymásra helyezzük a lapokat.
A süteményt vastagon meghintjük kakaóporral, és a csokoládérolóval díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.
A csokoládérolóhoz a felolvasztott csokoládét összekeverjük az olajjal, és egy simítólapáttal hajszálvékonyan egy kevés olajjal megkent porcelántálra kenjük. Hagyjuk kissé megdermedni, majd a lapáttal feltoljuk a csokoládét. Így a gyalulás közben keletkező faforgácsra hasonlító dekoratív csokidíszt formázhatunk.