ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Kofapecsenye

2010. augusztus 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sertés rövidkaraj, tej, liszt, fokhagyma, só, őrölt bors, pirospaprika, olaj

Elkészítése:

Nyolc kicsontozott, vékonyra vert vagy rostjaira merőlegesen bevagdosott sertés rövidkarajszeletet egy éjszakára fokhagymás-sós tejben a hűtőszekrényben áztatunk.

Másnap a nedvességet papírtörölközővel leitatjuk róla, és a szeleteket őrölt borssal meg pirospaprikával ízesített lisztbe forgatjuk. Bő, forró olajba rakjuk, hogy ússzon benne a hús, és mindkét felén ropogós pirosra sütjük. Papírszalvétával vagy papírtörölközővel bélelt tálba szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla, és burgonyapürével vagy valamilyen ecetes salátával, esetleg mustárral kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr232222906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.