ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kacsamell málnás vörösbormártásban

2011. június 09. - Dyna 122

Hozzávalók 6 személyre: 4 db fél kacsmell, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. balzsamecet, 2 ek. barnacukor, 1 dl vörösbor, 2 dl málna (fagyasztott), 3 ek. vaj, só, bors, olívaolaj

Elkészítése:

A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A húst besózzuk és borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük, kemény lesz a kacsahús.

Amikor az egyik oldala elkészült, akkor megfordítjuk a húst, egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk balzsamecettel és hozzáadjuk a barnacukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

A kacsamellet tálba szedjük és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.

A húst szeleteljük és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr264889402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása