ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csokikarika

2012. március 18. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 db kész piskótarolád, 1 db tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl tej, 20 dkg margarin, kakaópor

Elkészítése:

A tojásba beletesszük a porcukrot, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint. Ezzel is jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejet, és az egészet habosra keverjük. Végül annyi kakaóport szórunk bele, amilyen sötét krémet kívánunk csinálni. A kész piskótaroládot megkenjük krémmel, és felcsavarjuk. Hűtőben jól lehűtjük.

Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. Csokoládékrémmel díszítve vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Tavaszi zöldleves

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg zöld spárga, 20 dkg spenót, só, 20 dkg mirelit zöldborsó, 3 retek, 2 szál újhagyma, fehér bors, szerecsendió, 5 dkg vaj

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A zöld spárga alsó felét vékonyan meghámozzuk, a végét levágjuk, kidobjuk, majd a többit nagyobb darabokra szeleteljük. Az újhagymát felkarikázzuk. A spárgafejekből és a zöldborsóból egy keveset félreteszünk. A zöldségeket másfél liter vízben sóval, fehér borssal és frissen őrölt szerecsendióval feltesszük főni. Fedő alatt 10 percig főzzük, majd krémesre turmixoljuk.

A felkarikázott retket a zöldborsóval és a spárgával a vajon kissé átfuttatjuk.

A levest csészébe szedjük, és levesbetétnek a párolt vajas zöldségekből teszünk a tetejére.

Tormás vegyes saláta

Hozzávalók 4 személyre: 1 üveg ecetes torma, 2 dl tejföl (vagy joghurt), 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 zellergumó, 2 nagy alma, 1 cs. piros retek, só, őrölt bors, citromlé, (15 dkg sonka, 2 főtt tojás)

Elkészítése:

Az ecetes tormát simára keverjük a tejföllel (vagy a joghurttal), belereszeljük a reszelő nagy lyukán a megtisztított zöldséget, a meghámozott és kicsumázott almát, végül héjastól karikákra vágjuk a retket.

(Fogyókúrás vacsorára kitűnő, ha kockákra vágott főtt tojást meg sonkát is adunk bele, de akkor ne tejföllel, hanem joghurttal készítsük!)

Foltos sütemény

Hozzávalók: 30-30 dkg porcukor és liszt, 1 tojás, 12,5 dkg margarin, 1 citrom leve és héja, 1-2 ek. kakaópor, 1 dl tej, sütőpor, tetejére: 2-3 dkg porcukor

Elkészítése:

A cukrot, a margarint, a tojást, a citromlevet és -héjat jól összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és kevés tejet, hogy könnyen önthető legyen. A massza egyötödét a tálban hagyjuk, és hozzákeverjük a kakaót. A sárga masszát kizsírozott tepsibe öntjük, és a kakaós masszából halmokat rakunk rá. Megsütjük, majd porcukorral meghintjük.

süti beállítások módosítása