ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Görög salátás szendvics

2010. március 23. - Dyna 122
Hozzávalók 6 személyre: 50 dkg paradicsom, 1 darab kígyóuborka (kb. 35 dkg), 2 darab közepes lilahagyma (vöröshagyma is lehet), 1 darab kis fej saláta, 25 dkg Feta sajt vagy juhsajt, 6 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 darab kis citrom leve, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 1 kávéskanál kakukkfű, 6 darab kimagozott olajbogyó, 6 darab pitakenyér
 

A zöldségeket megmossuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket 1 centis kockákra vágjuk. Az uborkát ­ miután két végét lecsaptuk ­ a paradicsomhoz hasonlóan fölaprítjuk. A megtisztított hagymát meg a lecsöpögtetett sajtot ugyancsak 1 centis kockákra vágjuk.

Az így előkészített hozzávalókat tálba rakjuk, a extra szűz olívaolajjal meg a citrom kifacsart levével meglocsoljuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, végül a fölszeletelt olajbogyót beleforgatjuk.

A salátaleveleket jól leszárogatjuk, majd a pitakenyereket 2-2 levéllel belülről kibéleljük. Erre nem csak az íze miatt van szükség, hanem szigetelésképpen is, hogy a beletöltött saláta ne áztassa el a pitakenyeret. Ha nagyobb gyermeknek csomagoljuk, külön csomagoljuk be a pitakenyeret és a salátát, no meg egy kanalat, amivel az éhes nebuló elkészítheti szendvicsét.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr601863013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása