ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Brokkolileves póréhagymával

2010. március 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg brokkolifej, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 20 dkg póréhagyma, 1 ek. liszt, ételízesítő, bors, őrölt szerecsendió, 1 ek. margarin, 3 ek. hántolt napraforgómag, zsázsa

Elkészítése:

A brokkolifejet a rózsákkal lefelé fordítva 20 percre langyos vízbe állítjuk, hogy a megbúvó kis rovarok kibújjanak belőle.

A felaprított vöröshagymát 2 deci vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk az olajat, a felkarikázott pórét, és 2 percig együtt pároljuk.

A lisztet egy kevés vízzel simára keverjük, a póréra öntjük, és felengedjük 1 liter vízzel. Ételízesítővel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a brokkolirózsákat, és 10 percig forraljuk.

Borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

A margarinon aranybarnára pirítjuk a napraforgómagot, a levesbe szórjuk, és tálaláskor a tetejét meghintjük a zsázsával.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr41864531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása