ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csőben sült hús parasztosan

2010. március 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 fej káposzta, 1 kg burgonya, 1 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1-2 szem, szegfűszeg, ½ csokor kakukkfű, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-2 babérlevél, só, bors, szerecsendió, 6 dkg vaj, 1 mogyoróhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld, zsír, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A szegfűszeget a hagymába szúrjuk.

A káposztát megmossuk, torzsáját kivájjuk, vékonyra reszeljük, és lobogó sós vízben a hagymával, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel és a babérlevéllel 20 percig főzzük.

A húst a vaj harmadában megpároljuk, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne álljon össze. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, levesszük a tűzről, belekeverjük a tojásokat és a vágott petrezselymet.

A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, majd a vaj másik részével pürét készítünk belőle.

Amikor a káposzta megfőtt, lecsöpögtetjük, és a zsírban jól átforgatjuk.

Római vagy jénai tálat vajjal kikenünk, és rétegenként belerakjuk a káposztát, a húst és a burgonyapürét. A reszelt sajttal megszórjuk, a maradék vajat rámorzsoljuk, és sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr541864561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása