ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tojásos puffancs

2010. március 24. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojássárgája, 1,5 dl tejföl, 3 dkg vaj, 2 dkg élesztő,3 dkg porcukor, 1 citrom, só, mandula

Elkészítése:

4 tojássárgáját, másfél dl tejfölt, 3 dkg olvasztott vajat, 2 dkg morzsolt élesztőt, 3 dkg porcukrot, 1 db citrom reszelt héját és csipetnyi sót egy tálban jól összedolgozunk. Apránként 1/2 kg lisztet adunk hozzá, és tésztát gyúrunk belőle. Henger alakúra formázzuk és tiszta asztalkendőbe vagy konyharuhába csomagoljuk. Ezt a batyut meleg vízzel telt edénybe helyezzük, majd az egészet meleg helyre tesszük. Mikor a batyu felemelkedik a víz tetejére, kiemeljük, kivesszük az asztalkendőből, liszttel hintett deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejére egy szem mandulát vagy gyümölcsöt teszünk, és meleg sütőben kisütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr762106819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása