Hozzávalók 4 személyre: 1 citrom, 1 csirke, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 25 dkg mogyoróhagyma, 25 dkg champignon gomba, 1 csokor zöldfűszer (rozmaring, zsálya, kakukkfû), 2,5 dl fehérbor, 2 evőkanál vaj
Beáztatunk egy római tálat.
A jól megmosott citromról lehúzzuk a héja felét, a levét kifacsarjuk.
A csirkét megmossuk, bedörzsöljük kívül-belül citromlével. Sózzuk, borsozzuk.
A petrezselymet a hasába tesszük, a csirkét a tálba fektetjük.
Megtisztítjuk a hagymákat és a gombát. A citomhéjjal és a zöldfûszerekkel elrendezzük azokat a csirke körül. Hozzáöntjük a bort és a vajat a csirkére tesszük.
220 fokos sütőben, lefedve, másfél órát sütjük.