ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Citromos csirke római tálban

2010. március 26. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 citrom, 1 csirke, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 25 dkg mogyoróhagyma, 25 dkg champignon gomba, 1 csokor zöldfűszer (rozmaring, zsálya, kakukkfû), 2,5 dl fehérbor, 2 evőkanál vaj
 
Beáztatunk egy római tálat.
 
A jól megmosott citromról lehúzzuk a héja felét, a levét kifacsarjuk.
 
A csirkét megmossuk, bedörzsöljük kívül-belül citromlével. Sózzuk, borsozzuk.
 
A petrezselymet a hasába tesszük, a csirkét a tálba fektetjük.
 
Megtisztítjuk a hagymákat és a gombát. A citomhéjjal és a zöldfûszerekkel elrendezzük azokat a csirke körül. Hozzáöntjük a bort és a vajat a csirkére tesszük.
 
220 fokos sütőben, lefedve, másfél órát sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr361871562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása