ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Pudingos csillagocskák

2010. március 26. - Dyna 122
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 15 dkg reszelt csokoládé, 10 dkg darált dió, 25 dkg finomliszt, 1 tojás, 2 ek. tejszín, rum ízlés szerint; a töltelékhez: 12 dkg margarin, 2 dl tej, 2 tojássárgája, 2 ek. cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, rum ízlés szerint, porcukor
 
Elkészítése:
 
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a csokoládét, a földarabolt margarint és a rumot, majd a tojást és a tejszínt hozzáadva sima tésztává gyúrjuk, végül 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.
 
A tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, csillagocskákat szaggatunk belőle, és kizsírozott tepsibe téve előmelegített sütőben, 170 fokon 7 percig sütjük.
 
A pudingport összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tej 1/3 részét, és simára keverjük.
 
A maradék tejet fölmelegítjük, hozzáadjuk a kikevert pudingot és melegítés közben addig kevergetjük, amíg a krém besűrűsödik. Hűlni hagyjuk, majd a rummal habosra kevert margarinhoz vegyítjük. Jól kidolgozzuk, 1-1 csillagocskát összeragasztunk vele, és porcukorba forgatjuk.
 
Jól záródó fémdobozban akár három hétig is tárolhatjuk a süteményt. A jó zárás biztosításához a tető alá tegyünk fóliát.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr41871573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása