ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csirkemáj hercegnőburgonyával

2010. március 27. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemáj, 4 fej hagyma, 2 ek. liszt, 6 ek. olaj, 2 ek. vaj, 80 dkg krumpli, 6 dkg vaj, 2 tojássárgája, só, bors, őrölt szerecsendió

Elkészítése:
 
A májat beleforgatjuk a borssal összekevert lisztbe.
 
A hagymákat felszeleteljük, gyűrűkre szedjük és forró olajban kisütjük, majd lecsepegtetjük.
 
A visszamaradó olajhoz adjuk a vajat, és oldalanként 2-3 perc alatt kisütjük benne a májat. Kiszedjük, és tetejére terítjük a hagymakarikákat.
 
A hercegnőkrumplihoz sós vízben puhára főzzük a krumplit, lecsepegtetjük, és a vajjal, a fűszerekkel meg a tojássárgával habosra keverjük. Nyomózsákba szedjük, és kivajazott tepsire csinos halmokat nyomunk a masszából.
 
Forró sütőben 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük, és a máj mellé kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr111872564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása