Hozzávalók 4 személyre: 24 dkg sajt, 4 dkg vaj, 1 fej hagyma, 2 krumpli, 40 dkg kelbimbó, 3 húsleveskocka, 1 dl tejföl, só, bors
Elkészítése:
A sajtból kisebb golyókat gömbölyítünk ki egy karalábévájóval. A maradék sajtdarabkákat finomra reszeljük.
A felaprított hagymát a vajban üvegesre pároljuk.
Az apró kockákra vágott krumplit és a megtisztított kelbimbót hozzáadjuk, belemorzsoljuk a húsleveskockát, felöntjük 1 liter vízzel, és kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Szűrőkanállal kiszedünk a levesből egy kevés kelbimbót, a maradék levest botmixerrel krémesre pürésítjük. Belekeverjük a lereszelt sajtot, a tejföl felét, a kelbimbót és összemelegítjük.
Tálaláskor sajtgolyókkal és tejföllel díszítjük, azonnal kínáljuk.