ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Kukoricás zöldborsóleves

2010. március 28. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg fejtett zöldborsó, 1 konzerv- vagy 40 dkg mélyhűtött kukorica, 1 dl főzőtejszín vagy tejföl, 1 ek. kukoricaliszt (búzaliszttel helyettesíthető), 1 ek. finomra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só, cukor, bors, fűszerpaprika

Elkészítése:

A zöldborsót kb. 1 liternyi vízben puhára főzzük. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával és kevés cukorral, de ügyeljünk rá, hogy a kukoricakonzerv mindig cukorral van ízesítve.

Közben a kukoricát összeturmixoljuk, a zöldborsóhoz adjuk, majd további 20 perc alatt készre főzzük.

A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd folyamatos kevergetés közben belecsurgatjuk a levesbe és felforraljuk.

Végül meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel.

A levest készíthetjük petrezselymes rántással is, amelybe utólag keverjük bele a tejszínt.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr881874434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.