ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Tejszínes rák (Vacsoracsata)

2010. március 29. - Dyna 122

Hozzávalók: 60 dkg királyrák, 1 koriander, 1 csipetnyi fehérbors, 1 lime héja, 1-1 szelet kaliforniai paprika (sárga-piros-zöld), olívaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, biorizs

Elkészítése:

A rákokat áztassuk 20 percig hideg vízbe. Azután hámozzuk le, középen pillangószerűen vágjuk be, majd csöpögtessük le és forgassuk meg a pácban (koriander, fokhagyma, olívaolaj, reszelt lime héja, apróra vágott paprikák, összetört fokhagyma, fehér bors). Majd tegyük be a hűtőbe és hagyjuk állni egy óráig.

Aztán pici olívaolajban forgassuk meg és tejszínnel öntsük le, majd 1-2 percig hagyjuk sülni.

A megmaradt korianderrel díszítsük és fél adag rizzsel tálaljuk (barna, hosszúszemű biorizs).

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr401877795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.