ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ananászos répakocka

2010. március 30. - Dyna 122

Hozzávalók: 2 doboz (850 ml) ananászkonzerv, 50 dkg sárgarépa, 60 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 2 tk. őrölt fahéj, csipetnyi só, 8 tojás, 40 dkg cukor, 5 dl olaj, 15 dkg vaj/margarin, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 30 dkg túró (tejszínes krémsajt); a díszítéshez: pisztácia, narancshéj

 
Elkészítése:
 
Az ananászt szűrőbe öntjük, lecsöpögtetjük (ha körszeletes, feldaraboljuk), és 30 darabkát félreteszünk a díszítéshez.
 
A megtisztított sárgarépákat finomra reszeljük. A tojásokat a cukorral és az olajjal (1/2 literrel - nem elírás!) kb. 8 perc alatt mixerrel krémesre keverjük. A sütőporral, fahéjjal, sóval elkevert lisztet apránként a tojáskrémre szitáljuk, és lazán a masszába dolgozzuk. Rászórjuk a reszelt sárgarépát és az apró ananászdarabokat, majs egyenletesen a masszába forgatjuk. A masszát egy kb. 32x39 cm-es, margarinnal kikent tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 50 percig sütjük.
 
A vajat habosra keverjük a vaníliás és porcukorral, majd kanalanként beledolgozzuk a szobahőmérsékletű áttört túrót. A krémet vékony rétegben a kihűlt tésztára simítjuk, majd a süteményt 30 egyforma darabra vágjuk. Minden kocka közepére egy-egy ananászdarabot ültetünk, megszórjuk a felaprított vagy darált pisztáciával és narancshéjcsíkokkal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr741882378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása