ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Krumplistészta fokhagymás sertésszelettel

2010. március 30. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg fodros nagykocka, 80 dkg burgonya, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma,  pirospaprika, só, őrölt bors. A húshoz: 1,5 kg sertéskaraj, 1 dl olaj, só, 8 gerezd fokhagyma, 20 dkg vaj, 2 cs. petrezselyem, 40 szem apró paradicsom
 
Elkészítés:

Megtisztítjuk a burgonyát és a vöröshagymát. A hagymát finomra vágjuk, a burgonyát hosszába negyedeljük, és azokat vágjuk vékony lapokra. Olajon megfuttatjuk a hagymát, levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük és 1-2 dl vízzel felengedjük. A tűzre visszatéve beleszórjuk a szeletkékre vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és gyakori kevergetés mellett letakarva pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Amikor a burgonyának egy része már szétesett, mert olyan puha, levesszük. Összekeverjük a sós vízben kifőtt, picit leöblített tésztával, sózzuk, borsozzuk és összemelegítjük. Teflon serpenyőben le is lehet kicsit pirítani, akkor ízletesebb. Amikor elkészült, tálaljuk.

 

Mellé tesszük a fokhagymás szeletet:

A megtisztított, megmosott, leszárított húst szeleteljük, sózzuk, és kevés olajon megsütjük. A vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a gorombára vágott petrezselymet és beledobjuk a félbevágott paradicsomokat, elkeverjük és ráöntjük a húsra. Pihentetjük 2-3 percet és a szaftjával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr621964045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása