ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Burgonyás torta

2010. április 03. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 6 szelet könnyen olvadó sajt (trappista, ementáli), 1 csokor petrezselyem, 1-1 ek. szárított majoranna, kakukkfű és oregánó, 2 dkg vaj, só
 

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. Hideg vízben áztatjuk öt percig, majd lecsöpögtetjük és szárazra töröljük.

A sajtot kis darabokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk, beleszórjuk a szárított zöldfűszereket, és csipetnyi sót keverünk hozzá.

Egy kb. 22 cm átmérőjű tálat kibélelünk benedvesített sütőpapírral. Erre tesszük egymás után a rétegeket: a burgonyakarikákat, amelyeket megszórunk a fűszerkeverékkel, majd sajtdarabokkal. Burgonyával fejezzük be a rétegezést és a tetejére morzsoljuk a vajat.

Lefedjük alufóliával, és kb. 40 percig, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ha letelt az idő, ellenőrizzük, mennyire sült meg a burgonya - akkor jó, ha simán belecsúszik a villa.

Fólia nélkül pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje is megpiruljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr391891465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása