ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Vegyes húsleves gombás galuskával

2010. április 07. - Dyna 122
Hozzávalók a leveshez: 1 kg marhacsont, 40 dkg leveszöldség, 40 dkg marhahús, 1/2 kg tyúkhús, 15 dkg csirkemáj, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna; a gombagaluskához: 30 dkg gomba, 3 dkg vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 zsemle, 1 tojás, 15 dkg liszt, zsír
 
Elkészítése:
 
A csontból és a leveszöldség feléből csontlevest főzünk. A marhahúst, tyúkhúst ebben tesszük fel főni. Ha felforrt, leszedjük a habját, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük és mérsékelt tűzön addig főzzük, míg a húsok megpuhulnak. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a májakat is.
 
A galuskához a hagymát kevés zsíron megpirítjuk, hozzátesszük az apróra vagdalt gombát, a petrezselyem zöldjét és fűszerezzük. Belekeverjük a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojást és a lisztet. Ha a massza túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát tehetünk bele. Vizes kézzel galuskákat formálunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük.
 
Úgy tálaljuk, hogy mindenkinek minden húsféleségből, a kockákra vágott zöldségekből és a galuskából is egyformán jusson.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr541901302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása