Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg krumpli, 25 dkg szarvacskatészta, 20 dkg reszelt sajt, 1 dl tejszín, 1,5 dl tej, 2 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, só, bors
Elkészítése:
A meghámozott krumplit apróra daraboljuk, majd bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben 5 percig főzzük. Beleszórjuk a tésztát, és megfőzzük.
A tejszínt felforraljuk a tejjel, kevergetve megolvasztjuk benne a sajt 2/3-ad részét, és sóval, borssal ízesítjük.
A leszűrt krumplit és tésztát egy margarinnal kikent tűzálló tálba halmozzuk és meglocsoljuk a mártással. Megszórjuk a maradék sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megolvad.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk, a felhevített olajon ropogósra sütjük, és elosztjuk a tésztán.