ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Rakott karfiol

2010. április 14. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sütni való kolbász, 1 ek. olaj, 50 dkg főtt burgonya, 30 dkg főtt zöldborsó, 1 kg főtt karfiol, 4,5 dl tej, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió, 1-1 csokor petrezselyemzöld és metélőhagyma, 2 dkg liszt, 2,5 dl zöldségerőleves, 13 dkg ömlesztett sajt (kockasajt), fehérbors, só

 
Elkészítése:
 
A kolbásztöltelékből kis gombócokat formálunk és a felhevített olajon 3-4 perc alatt megsütjük.
 
A burgonyát és a borsót 2,5 deci tejjel, és 2-3 deka vajjal elvegyítve összetörjük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. A pürét vajjal kikent tűzálló tálba simítjuk.
 
A zöldfűszerekből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk.
 
A maradék vajban megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a levessel és a megmaradt tejjel. Kb. 5 percig főzzük.
 
Állandó keverés mellett megolvasztjuk benne a sajtot, majd beletesszük a kolbászgombócokat, a karfiolt és a zöldfűszereket. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
 
A keveréket elosztjuk a pürén, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
 
Zöldfűszerekkel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr481921052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.