ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Spenótos halfelfújt

2010. április 16. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag spagetti, 30 dkg spenót, 30 dkg sajt, 4-5 ek. túró, só, bors, 70-80 dkg hal, citrom, 2 dl tejföl, 1/2 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín, 1 gerezd fokhagyma, vaj; a tetejére: 10 dkg sajt

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A spenótot megmossuk, leforrázzuk, majd hideg vízzel átöblítjük. A sütőedényt – ami lehet egy jénai – kikenjük vajjal, a főtt tésztát az aljára terítjük, 15 deka reszelt sajtot és 2 evőkanál áttört túrót szórunk rá. Megborsozzuk, majd az enyhén sózott, citromlével meglocsolt halszeleteket elrendezzük rajta.

A vékony szeletekre vágott fokhagymagerezdet a spenóttal összekeverjük, majd a halszeletekre fektetjük. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, a maradék túróval, reszelt sajttal és a fehérborral, és ráöntjük a rakottasra. A tetejét kidíszíthetjük tésztával vagy spenóttal. Az edényt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt megsütjük. A sütési idő vége előtt kb. 5 perccel megszórjuk a reszelt sajttal, és aranybarnára sütjük. Citromkarikával és kaporral díszítjük.

Ennél az ételnél fontos, hogy többször ellenőrizzük, nem ég-e meg a felfújt, illetve tűpróbával, hogy nem maradt-e nyers. Ugyanis a hal és a spenót egyaránt sok levet ereszthet.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr351942964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása