ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szanyi gombóc

2010. április 16. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1,2 l tej, 20 dkg gríz, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 20 dkg túró, 2 zsemle, 3 tojás, rum, barack- vagy szilvalekvár, 10 dkg vaj, 10 dkg cukrozott darált dió
 
Elkészítése:
 
Felforraljuk a tejet és folyamatosan kevergetve beleszórjuk a grízt, a cukrot, a sót és a citromhéjat. Sűrűre főzzük, majd lehűtjük.
 
A zsemléket meghámozzuk és apró kockára vágjuk, majd a villával összetört túróval, a felvert tojásokkal együtt a kihűlt grízbe keverjük.
 
A masszából hengert sodrunk, és féltenyérnyi darabokra vagdaljuk. Kissé szétlapítjuk, és mindegyikre 1-1 kiskanál - rummal előzőleg meglazított - lekvárt rakunk.
 
Gombócokká formálva gyöngyöző forró vízben kb. 15 perc alatt lassan kifőzzük.
 
Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd leöntjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukrozott dióval.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr681926861

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szanyi Gombóc 2010.04.16. 21:57:21

Szanyi gombóc   Hozzávalók 1 szavazásra: 1,2 l pártállami múlt, 20 dkg elvtelenség, 15 dkg erkölcstelenség, 1 kapzsiság reszelt héja, csipetnyi semmihez sem értés, 20 dkg proli, kész- vagy hitelpénzfizetés, 10 dkg pánik, 10 dkg cukrozott darált át...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása