ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Narancsos krémsajttorta

2010. április 18. - Dyna 122

Hozzávalók: Az alaphoz: 20 dkg háztartási keksz, 1 mk. őrölt fahéj, 10 dkg vaj. A krémhez: 2 dl tejszín, 5 dkg cukor, 5 dkg liszt, 3 tojás, 25 dkg natúr krémsajt (mascarpone). A díszítéshez: 1 kivi, 1 narancs, 1 körte, 10 szem szőlő, mentalevelek

Elkészítése:

A kekszet morzsásra törjük, elkeverjük a fahéjjal. A vajat felolvasztjuk, és összedolgozzuk a kekszmorzsával. Kanálháttal egy 26 cm tortaforma aljára nyomkodjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A cukrot összekeverjük a liszttel. A tojást krémesre keverjük a krémsajttal, a cukros liszttel, és beleforgatjuk a tejszínhabot. A tortaformába simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.

A kivit meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A narancsot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a narancshúst. A lecsepegő levet felfogjuk. A körtét is meghámozzuk, kimagozzuk, vékony gerezdekre vágjuk, és meglocsoljuk a narancslével. A szőlőt megmossuk, kettévágjuk.

A tortát kihűtjük, szeletekre vágjuk, és ízlésesen feldíszítjük a gyümölcsszeletekkel. Mentalevelekkel színesíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr41931125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.