Hozzávalók 4 személyre: 2 db padlizsán, 1 dl tejföl, 1 tojás, 2 ek. márványsajt, 2 ek. cérnametélt, 1 ek. olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors
Elkészítése:
A padlizsán végeit vágd le, majd hosszában vágd ketté, a vágott felületet jól sózd be, majd legalább negyedóráig hagyd állni. Ekkor itasd le róla a nedvességet, a belét kapard ki, majd aprítsd fel.
A cérnametéltet törd apróra, majd sós vízben főzd meg, szűrd le. A főtt tésztát keverd össze a felvert tojással, reszelt sajttal és a zúzott fokhagymával, majd ízesítsd sóval, borssal. Keverd bele a padlizsán belét, és jó púposan töltsd bele a kivájt padlizsánba a tölteléket. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd meg.