ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött marhahústekercs

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 12 vékony szelet marhafelsál, só, bors, 12 szelet füstölt sonka, 15 dkg spenót, 6 közepes paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk. őrölt kömény, 0,5 dl olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 ek. liszt, 4 dl marhahúsleves, 1,25 dl vörösbor, 2 babérlevél
 
Elkészítése:
 
A spenótot 2-3 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd vastag ereit eltávolítjuk, apróra vágjuk.
 
A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, kockára vágjuk, és forró sütőben 3-5 percig elősütjük.
 
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és mindegyikre teszünk 1 szelet sonkát, arra halmozzuk az apróra vágott spenótot. A húst feltekerjük, és fogvájóval összetűzzük.
 
A paradicsomot, a köményt és az összezúzott fokhagymát pépesítjük.
 
A felforrósított olajon a hústekercseket körben barnára pirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.
 
A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát puhára pároljuk, belekeverjük a lisztet, és azt is barnára pirítjuk.
 
Hozzáadjuk a paradicsomos pépet és kavargatva további 5 percig főzzük. Ekkor kerül bele a húsleves, a bor és a babérlevél. Addig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik.
 
A húst beletesszük a mártásba, lefedjük és alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr221933476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.