ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csokis-céklás sütemény

2010. április 21. - Dyna 122
Hozzávalók: 1 ¾ pohár liszt, 1 ½ teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 ½ pohár cukor, 3 db tojás, fél pohár olívaolaj, 1 ½ pohár reszelt főtt cékla, 1 tábla keserű csoki, 1 csomag vaníliás cukor. (A méréshez használt pohár űrtartalma 250 ml.)
 
Elkészítése:
 
Vízgőz felett egy kis edényben olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.

Másik keverőedénybe üssük a tojásokat, tegyük bele a cukrot és az olívaolajat. Habverővel két percig keverjük, majd tegyük hozzá a megfőzött és lereszelt céklát, az olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan dolgozzuk bele a lisztes keveréket.
 
Jól kiolajozott és liszttel meghintett közepes méretű, tepsiben 150 °C fokon 25-30 percig süssük. Mielőtt kivennénk a sütőből, célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni: ha a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a sütemény tésztája, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a finomság. Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockára, tetejét porcukorral hintsük meg.
 
* Süthetjük muffin sütőformában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr161939299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása