ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Kandírozott narancshéj

2010. április 22. - Dyna 122

Hozzávalók: 4 narancs, 60 dkg cukor 

Elkészítése: 

A narancsok aljáról és tetejéről vájunk le egy-egy kis korongot, és a narancsokat felezzük meg. Ezután vegyük ki a narancsok húsát úgy, hogy a héja maradjon félben. 

A héjat meleg vízben alaposan mossuk meg, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. Ezután szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk megszáradni. Kaparjuk ki a héj belső fehér részét úgy, hogy a külső rész ne sérüljön, és a héjat vágjuk félcentis csíkokra. 

A cukrot kb. fél liternyi vízben forraljuk fel, majd közepes lángon 10 percig főzzük. Ezután a héjakat dobjuk a szirupba, és lassú tűzön kb. 50 percig rotyogtassuk, majd szűrőkanállal szedjük ki, csöpögtessük le és hagyjuk megszáradni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr731941902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.