ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Pirított nyúlmáj szőlővel

2010. április 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg nyúl- vagy pulykamáj, 1 nagy fej hagyma, 50 dkg fehér és piros szőlő, 3 ek. olaj, 3-4 zsályalevél, 1 +1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj/margarin, 2 ek. balzsamecet, 1 ek. étkezési keményítő
 
Elkészítése:
 
A májat leöblítjük, eltávolítjuk róla a hártyákat, inakat, majd nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk.  A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.  A szőlőt leszemezzük, a nagyobb szemeket félbevágjuk.
 
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, ropogósra pirítjuk benne a leöblített zsályaleveleket, majd félretesszük őket.  Az olajba fektetjük a májdarabokat, élénk tűzön mindkét oldalukat megkapatjuk (2-2 perc), aztán alájuk öntünk 1 deci bort, borsozzuk, és mérsékelt tűzön, félig lefedve 5-6 percig pároljuk. Csak a végén sózzuk, melegen tartjuk.
 
Egy másik serpenyőben felhevítjük a vajat/margarint, beledobjuk a szőlőt, meghintjük a balzsamecettel, egy kevés sóval és borssal, fedő nélkül 1-2 percig forrósítjuk. Hozzákeverjük a maradék 1 deci borban elkevert keményítőt, és éppen csak összeforraljuk.
 
A májat a mártással együtt nem túl mély tálra rendezzük, köré merjük a szőlőmártást és a pirított zsályalevelekkel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr111943278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása