Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg sóska, 1 db tojás, 2 dl tej, 1 púpozott teáskanál finomliszt, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint só, törött fekete bors, kevés cukor, 1 húsleveskocka
Elkészítése:
A sóskát megtisztítjuk vastag ereitől, majd összevágva a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Ezután egy deci vizet öntünk rá, és turmixgépbe téve pépesre zúzzuk. A tejben elkeverjük a lisztet, és összeöntjük a habosra felvert tojással.
Leveses fazékba tesszük a sóskapürét, ráöntünk 6 deci vizet és felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockát, megborsozzuk és néhány percig főzzük. Ezután lassan belecsurgatjuk a tojásos-lisztes tejet, de csak akkor keverjük meg, ha a tojás láthatóan foszlányokban megszilárdult a levesben.
Ízlés szerint cukorral és kevés sóval ízesítjük, majd 10 percig állni hagyjuk és tálaljuk.