ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tojásos sóskakrémleves

2010. április 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg sóska, 1 db tojás, 2 dl tej, 1 púpozott teáskanál finomliszt, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint só, törött fekete bors, kevés cukor, 1 húsleveskocka

Elkészítése:

A sóskát megtisztítjuk vastag ereitől, majd összevágva a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Ezután egy deci vizet öntünk rá, és turmixgépbe téve pépesre zúzzuk. A tejben elkeverjük a lisztet, és összeöntjük a habosra felvert tojással.

Leveses fazékba tesszük a sóskapürét, ráöntünk 6 deci vizet és felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockát, megborsozzuk és néhány percig főzzük. Ezután lassan belecsurgatjuk a tojásos-lisztes tejet, de csak akkor keverjük meg, ha a tojás láthatóan foszlányokban megszilárdult a levesben.

Ízlés szerint cukorral és kevés sóval ízesítjük, majd 10 percig állni hagyjuk és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr691943246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása