ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sertésjava csőben sült karfiollal

2010. április 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertéscomb, 2 ek. olaj, őrölt feketebors, só. A karfiolhoz: 80 dkg karfiol, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 dl tej, 10 dkg füstölt sajt, 3 ek. liszt, 5 dkg margarin, 2 tojás, szerecsendió, őrölt fehérbors, só

Elkészítése:

A karfolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Közben a sertéscomb szeleteket fólia alatt kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd forró olajban ropogós pirosra sütjük.

Felhevített margarinon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, és a karfiol főzőlevével (annyi főzőlevet öntsünk hozzá, hogy sűrű mártást kapjuk). Reszelt szerecsendióval, őrölt borssal, kevés sóval ízesítjük, és jól kiforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajt felét és a tojásokat, majd simára keverjük.

A hússzeleteket margarinnal kikent tepsibe helyezzük, a karfiolrózsákat ráhalmozzuk. A halmokat lefedjük a sajtmártással, és meghintjük a visszamaradt reszelt sajttal. Forró sütőben aranysárgára sütjük.

Tálaláskor a húst a csőben sült karfiollal együtt tányérra helyezzük, burgonyapürével körítjük, petrezselyemzölddel és paradicsommal díszítve szolgáljuk fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr71944990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása