ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Túrós galuska

2010. április 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 3 + 1 tojás, 40 dkg tehéntúró, rétesliszt, vaj, 2 dl tejföl, só, reszelt citromhéj, porcukor, vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojásokat simára habarjuk 1,5 dl vízzel, egy csapott kávéskanál sóval, belemorzsoljuk a túrót, és annyi rétesliszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű tészta legyen. Lobogva forró sós vízbe evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk. Ha feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal áttesszük őket egy kivajazott tűzálló tálba.

A tejfölbe reszelt citromhéjat és ízlés szerint porcukrot, vagy vaníliás cukrot és egy egész tojást keverünk, ráöntjük a galuskára és a sütőben (vagy grillsütőben) addig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul. Porcukorral megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr91947662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása