Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg vékonymetélt, 7 dl tej, 10 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 2 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, porcukor; a ribizlikrémhez: 40 dkg mélyhűtött ribizli, 2 ek. méz, 1 narancs, 1 tk. étkezési keményítő
Elkészítése:
A kiengedett ribizlit 3 deci vízzel 15 percig főzzük. Beletesszük a mézet, a narancs reszelt héját és levét, majd 3-4 perces forralás után besűrítjük a vízzel kikevert keményítővel. A tűzről levéve szűrőn áttörjük.
A tejet elkeverjük a cukrokkal, a sóval és felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a tésztát, és megfőzzük. Ha kész, ráreszeljük a citrom héját, és összekeverjük a dióval. Mélyebb tányérokba szedjük, az alatta megmaradt sűrű tejjel együtt.
Ízlés szerint megszórjuk porcukorral és körbelocsoljuk a ribizlikrémmel.