ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Bretagne-i pulykamell almaágyon

2010. április 29. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pulykamell, 4 alma, 1 ek. kukoricaolaj, 2 ek. vaj, fahéj, só, bors, 1 ek. mazsola, cayenne bors, 1 szem szegfűszeg, 1 ek. friss kakukkfű, cukor, 2-3 ek. balzsamecet

Elkészítése:

A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, cayenne borssal, fahéjjal. Az olajat felforrósítjuk és minden oldalán megsütjük a húst. Kisebbre vesszük a lángot és adunk hozzá vajat és mazsolát. 30 percig közepes lángon sütjük.

Közben vegyük ki az alma magházát és szeleteljük fel. A húst tegyük alufóliába s hagyjuk állni. Az almát tegyük a hús levéhez, adjuk hozzá a szegfűszeget és a kakukkfüvet, és állandó kevergetés mellett 5 percig pirítsuk. Ha kész van, a húst szeleteljük fel, és tegyük az almára.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr811961699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.