Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sütőtök, 2 közepes vöröshagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 2 dkg margarin, 1/2 dl vermut, 1/2 l húsleves (kockából), 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejszín, só, bors, 2 ek. tisztított tökmag
Elkészítés:
A sütőtököt megtisztítjuk, felaprózzuk. A hagymákat meghámozzuk, felkarikázzuk, gyűrűire szedjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a margarinnal és a hagymával együtt megpirítjuk, kiszedjük az edényből, melegen tartjuk. A zsiradékra dobjuk a sütőtököt, aláöntjük a vermutot és a húslevest, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és fedő alatt puhára pároljuk.
Botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tökmagot egy serpenyőben, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. A levest csészékbe vagy mélytányérokba szedjük, tetejükre szórjuk a pirított hagymát, pörcöt és a tökmagot.