ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sütőtökleves

2010. április 29. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sütőtök, 2 közepes vöröshagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 2 dkg margarin, 1/2 dl vermut, 1/2 l húsleves (kockából), 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejszín, só, bors, 2 ek. tisztított tökmag

Elkészítés:

A sütőtököt megtisztítjuk, felaprózzuk. A hagymákat meghámozzuk, felkarikázzuk, gyűrűire szedjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a margarinnal és a hagymával együtt megpirítjuk, kiszedjük az edényből, melegen tartjuk. A zsiradékra dobjuk a sütőtököt, aláöntjük a vermutot és a húslevest, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és fedő alatt puhára pároljuk.

Botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tökmagot egy serpenyőben, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. A levest csészékbe vagy mélytányérokba szedjük, tetejükre szórjuk a pirított hagymát, pörcöt és a tökmagot.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr741961698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása