ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sajtos brokkolikrémleves

2010. május 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4 adaghoz: 50 dkg brokkoli, 30 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 húsleveskocka, 2 dl tejszín, só, őrölt bors, 1/2 l víz, 15 dkg gouda sajt

Elkészítése:

A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk.

A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.

Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult.

A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. A levest előmelegített tányérokba merjük és a maradék sajttal megszórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr451971604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása