Hozzávalók 4 személyre: a palacsintához: 20 dkg liszt, 1 tojás, 3 dl tej, só, olaj a sütéshez; a töltelékhez: 20-20 dkg spenótlevél és natúr krémsajt, 25 dkg csiperkegomba, 2,5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt, őrölt bors, só
Elkészítése:
A palacsintákhoz a tojást és néhány evőkanál lisztet habverővel csomómentesre keverünk, majd fokozatosan, felváltva hozzáadjuk az összes lisztet és tejet. A mennyiségeket módosíthatjuk is, de a végén sűrű, folyékony palacsintatésztát kell kapjunk. Az edényt lefedjük, és félretesszük.
A töltelékhez egy serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát meg a fokhagymát, és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett spenótot, a szerecsendiót meg a krémsajtot, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Az egész tölteléket jól összekeverjük, és melegen tartjuk.
A szokott módon megsütjük a palacsintákat, majd mindegyikre egy kanál tölteléket kenünk, és négybe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat kivajazott jénai edénybe tesszük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, és néhány percre forró sütőbe tesszük.
(Fagyasztott parajkrémet is használhatunk, ha mikróban felengedjük, és lecsöpögtetjük róla a fölösleges vizet, ami eláztatná a palacsintát.)